Η είσοδος είναι δωρεάν. Παρακαλούνται οι επισκέπτες πριν την επίσκεψή τους να συμβουλευτούν τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου: https://neraida. org.
καιρος κολπος χανιων
zoren carmina wedding
Στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας» στη Μαρίνα Ζέας θα πραγματοποιηθεί, επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω» με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων του Δήμου Πειραιά.
Λίγα λόγια για το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα
Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα είναι το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο με τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλόες και ένα από τα πλοία-σύμβολα της χρυσής εποχής του τουρισμού στον Αργοσαρωνικό. Το πλοίο ναυπηγήθηκε ως «Laurana» το 1939 στο τότε ιταλικό Fiume των κροατικών ακτών. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως επιβατηγό και κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως διασωστικό σκάφος. Το 1949 αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση (1910-2003) και με το όνομα «Νεράιδα» δρομολογήθηκε στη γραμμή Πειραιά-Αίγινας-Μεθάνων-Πόρου-Ύδρας-Ερμιόνης-Σπετσών, μία γραμμή που δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Στους μη τακτικούς προορισμούς του ήταν το Λεωνίδιο, η Μονεμβασιά, η Επίδαυρος, το Ναύπλιο, η Σαλαμίνα, ακόμη και το Σούνιο.
Το 2007, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη, η οικογένεια του Γιάννη Λάτση αποφάσισε τη μετατροπή του σε μουσειακό χώρο εντός του οποίου παρουσιάζονται δύο κεντρικές αφηγήσεις: η ιστορία του πλοίου, από τη ναυπήγησή του το 1939 έως και την ολοκλήρωση των εργασιών μετατροπής του σε πλωτό μουσείο το 2010 και η επιχειρηματική πορεία του ιδιοκτήτη του, Γιάννη Λάτση, που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα.
Το κοινωφελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, που είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου, έχει ως σκοπό την ανάδειξη του πεδίου της επιχειρηματικής ιστορίας, την προβολή της ναυτιλιακής και ναυτικής ιστορίας της χώρας μας στις νεότερες γενιές, καθώς και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation. org), ως μία από τις βασικές περιοχές δραστηριοποίησης του ιδρύματος. Οι άλλοι τομείς στους οποίους εστιάζει το Ίδρυμα Λάτση είναι η εκπαίδευση, η επιστήμη, οι τέχνες και ο πολιτισμός, καθώς και η κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου